După ce Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a acuzat modul în care se comportă anchetatorii, spunând că familia Alexandrei nu a fost anunțată care este motivul audierii de joi, acum mama Luizei Melencu face un apel disperat și roagă autoritățile să nu mușamalizeze lucrurile.

„Cer să fim anunțați, vrem ceva concret. Sunt patru luni de zile, trăim de pe o zi pe alta. Vrem un răspuns. Nu vrem să se mușamalizeze nimic. Ajutați-ne! Am crescut acest copil 18 ani și ne-au fost luați fără nicio vină de lângă noi. Pentru ce? Cât putem să mai suportăm? E strigător la cer ca în țara asta să se întâmple așa ceva. Fac un apel la toate autoritățile. Vă rugăm frumos să nu se mușamalizeze!”, a fost mesajul transmis de mama Luizei.

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, a confirmat faptul că procurorii DIICOT au pus avocații care gestionează acest caz să semneze niște acte de confidențialitate în privința anchetei. (CITEȘTE ȘI: PROTESTATARII DIN PIAȚA VICTORIEI AU VENIT CU POZELE ALEXANDREI MĂCEȘANU ȘI LUIZEI MELENCU. VIDEO)

Procurorul DIICOT care instrumentează cauza, cel puțin pe aspectul unde e casa groazei, adică în Caracal, au inventat, e în premieră în România, nu mai există acest act, un fel de rechizitoriu prin care ne puneau în vedere și ne ridicau toate textele de lege, în sensul de a nu putea să spunem sau să facem absolut nimic legat de acest caz. Nu e vorba de o propoziție sau o frază, așa cum se face atunci când ți se prezintă niște acte.

Atunci când primești niște acte, semnezi că ai primit documentația și că menții secretul profesional. E vorba de o simplă propoziție. Pentru acest caz au inventat un întreg referat, un rechizitoriu, au inventat o chestie care nu există în statul român. Vor să ne închidă gura ca să nu mai vorbim despre acest caz. Am cerut o copie de pe acest document și au refuzat, au amânat, după ce l-am semnat. Tot nu mi-au dat o copie. Am semnat, cu observația că mă supun jurisprudenței CEDO, pentru că CEDO prevalează tuturor normelor și invențiilor trecute acolo și atunci există decizii CEDO. Dacă cazul e de interes național, depășește limitele unui caz normal, avocații au dreptul și nu pot fi blocați să expună lucruri”, a declarat Tonel Pop la Antena 3.

 

Sursa: Cancan.ro