Săvel Botezatu, fost primar al cominei Udești, județul Suceava, a fost condamnat la închisoare pentru nu mai puțin de 11 capete de acuzare, la care a fost găsit vinovat. Acesta vas ta după gratii 5 ani și două luni.

El a primit câte 2 ani pentru două fapte de săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

Săvel Botezatu a mai primit un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual şi tot un an pentru instigare la influenţarea declaraţiilor, aceeaşi pedeapsă fiind aplicată şi pentru săvârşirea infracţiunii de influenţare a declaraţiilor.

Acesta a mai luat  6 luni de închisoare pentru instigare la sustragere sau distrugere de înscrisuri. El a mai fost găsit vinovat şi pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, pedeapsa fiind de doi ani şi 8 luni de închisoare.

În acelaşi dosar a fost judecată şi casiera comunei Vereşti, Marinela Borza. Ea are de executat o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare în regim de detenţie, scrie monitorulsv.ro.

 

Sursa: Cancan.ro