Pregătirile sunt în toi la Novaci, acolo unde duminică, 6 octombrie, va avea loc cea de-a II-a ediție a Festivalului Tocanului. Și de această data, administrația locală a pregătit un amplu program pentru a cinsti cum se cuvine acest preparat culinar local. Astfel, locuitorii orașului Novaci și turiștii vor putea lua parte la un spectacol susținut de Ansamblul Folcloric ”Nedeia” al Casei de Cultură Novaci și vor avea ocazia să deguste tradiționalul tocan de oaie, precum și alte produse locale. ”Festivalul ”Tocanul de Novaci” va începe la ora 11:00 și pe parcursul zilei vor avea loc mai multe activități, printre care: expoziții cu vânzare ale producătorilor locali, dar și gastronomie locală, spectacole folclorice, expoziții cu vânzare ale unor artiști populari, ateliere de creație. Cei care vor participa duminică, 6 octombrie 2019, în Novaci, la a doua ediție a Festivalului Tocanulu,i vor avea posibilitatea să vadă cum se prepară tocanul de oaie, dar și să îl guste”, au anunțat organizatorii.

Cel puțin 20 de familii novăcene vor prepara tocan pentru cei prezenți la festival. Mai mult decât atât, trei dintre acestea vor oferi gratuit o porție de tocan. ”Dacă anul trecut, la prima ediție, festivalul s-a bucurat de prezența a 7000-8000 de participați, anul acesta organizatorii speră la mai mult. Asociația GAL Parâng va fi prezentă cu expoziții de produse tradiționale, dulceață, pâine pe vatră, cozonac de casă, plăcintă cu brânză, dulceață, dar și produse lactate (cașcaval, smântână și unt)”, au mai spus organizatorii.

Festivalul are ca scop atragerea turiștilor în număr cât mai mare în zonă, promovarea satului românesc, obiceiurile ciobanilor, dar și mâncarea tradițională. Manifestările de duminică vor avea loc în zona centrală a orașului.

Autor: G.D.

Please follow and like us:
error