Cea de-a doua ediție a taberei de sculptură de la Polovragi a ajuns la final. Astfel, operele realizate de meșterii artizani veniți din toate colțurile țării pot fi admirate de vizitatori. Operele de artă dacică au fost amplasate deja pe platoul din fața Mănăstirii Polovragi.
În cadrul taberei de sculptură ”Simboluri dacice în arta lemnului din România”, care s-a desfășurat timp de zece zile, 6 sculptori din Cluj, Bihor, Târgu Mureș, Vâlcea și Gorj au realizat creaţii reprezentative, care readuc în memoria publică simboluri dacice străvechi. ”Închiderea oficială a taberei va avea loc miercuri, 10 iulie 2019, la ora 11.00, pe platoul de la Mănăstirea Polovragi”, au transmis reprezentanții CJCPCT Gorj.
De anul viitor, tabăra va se va numi “Vatra dacică”, iar organizatorii își propun ca evenimentul să devină unul dintre cele mai importante brand-uri culturale și turistice ale Gorjului.
Tot miercuri, odată cu închiderea taberei de sculptură, la Polovragi va avea loc “Târgul de tradiții și turism”, dar și o expoziție de produse tradiționale. Târgul este organizat de Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România și face parte din programul conferinței regionale a GAL-urilor din Regiunea Sud-Vest. Sunt așteptați la acest târg zeci de producători tradiționali.
Auror: G.D.

Distribuie și tu !

Alte articole: