Bianca Andreescu a câștigat primul titlu de Grand Slam al carierei, după o victorie uimitoare obținută în fața Serenei Williams, scor 6-3, 7-5. La 19 ani, jucătoarea născută în Canada, cu părinți români, reușește să încaseze și cel mai mare cec al carierei. De altfel, este și cel mai mare premiu din istoria tenisului, pus în joc pentru învingătoarea de la New York în acest an.

Turneul de la Flushing Meadows oferă de mulți ani cele mai mari premii, iar în acest an ajunge la cifre halucinante. Fondul total de premiere al turneului din acest an a fost de 57 de milioane de dolari, iar cei doi învingători, la masculin și feminin, încasează câte 3,85 milioane de dolari. La fel ca în ultimii ani, s-au egalat premiile între bărbați și femei.

Bianca Andreescu ia 3,85 milioane de dolari pentru titlul de la US Open 2019!

Diferența este una considerabilă față de sumele care se încasează la celelalte turnee de Grand Slam. Spre exemplu, pentru titlul câștigat la Wimbledon 2019, Simona Halep a primit un cec în valoare de 2,35 milioane de lire sterline, echivalentul a 2,85 milioane de dolari. Iar victoria de la Roland Garros 2018 a adus 2,20 milioane de euro în contul Simonei Halep, adică 2,45 milioane de dolari.

Pentru Bianca Andreescu este marea lovitură dată în acest 2019, care a fost oricum unul absolut halucinant pentru ea, atât din punct de vedere al rezultatelor cât și, desigur, din punct de vedere financiar. Sportiva de 19 ani mai câștigase premii consistente prin victoriile de la Indian Wells și Rogers Cup. Avea 2,2 milioane de dolari câștigați în 2019 și, după marea performanță de la Flushing Meadows, va ajunge la peste 6 milioane de dolari. Interesant este că până în acest an, Bianca obținuse doar puțin peste 200.000 de dolari din tenis.

Și pentru Serena Williams este pregătit un cec consistent, chiar dacă pentru ea nu se poate considera acesta un premiu de consolare. La cei peste 90 de milioane de dolari pe care i-a câștigat de-a lungul carierei din premii, Serena va mai adăuga încă 1,9 milioane de dolari, premiul pentru finala jucată la Flushing Meadows.

Eliminată în turul 2, Simona Halep va trebui să se mulțumească în acest an cu doar 100.000 de dolari din partea organizatorilor de la New York. Sorana Cîrstea este reprezentanta României care a câștigat cei mai mulți bani la acest turneu. Pentru accederea în turul 3, aceasta primește 163.000 de euro.Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI!

Sursa:fanatik.ro