2.4 C
Târgu Jiu
31 martie 2020

Supa crema de rosii cu ansoa

2 conserve de rosii (de 400 gr)
1 ceapa medie
2 catei mari de usturoi
2 fileuri de ansoa (in ulei)
1/4 lingurita cimbru uscat sfaramat (sau oregano)
1 foaie de dafin
1/2 felie paine (doar miezul)
1/2 lingura otet balsamic (sau crema de otet balsamic)
50 ml ulei de masline extravirgin (cel mai bun, cel pt salate)
sare, piper negru

Crutoane cu ansoa

2 felii de paine (poate fi mai veche)
2-3 linguri ulei de pe ansoa
1 catel mare de usturoi
piper negru

Portii: 4 (aprox 3 polonice / portie)
Calorii: 200 cal / portie (supa)

Preparare
Supa crema de rosii cu ansoa

    1. Pentru crutoane: rupeti sau taiati paine bucatele. In uleiul de ansoa caliti scurt usturoiul taiat felii si lasati sa stea pana terminati supa, sa se infuzeze.
    1. Intr-o cratita se pune 1 lingura de ulei. Se caleste in ulei la foc mic ceapa tocata cubulete, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se trage oala de pe foc si se adauga cimbrul sfaramat (il sfaramati intre degete cand il adaugati), foaia de dafin rupta in doua, fileurile de ansoa tocate si putin chili doar daca doriti supa usor picanta. Se amesteca in uleiul incins.
    1. Se pune oala din nou pe foc si se adauga rosiile strivite cu furculita (cu tot cu suc) si 2 cani de apa. Se rupe miezul de paine in lichid. Se rasneste piper negru si deocamdata nu puneti sare (ansoa sunt destul de sarate).
    1. Aduceti la fierbere, dati focul la mic si fierbeti cu capac timp de 20 minute. Gustati de sare acum si adaugati daca simtit ca mai trebuie. Scoateti foaia de dafin.
    1. Mixati continutul oalei in blender sau robot. Cand e fina, turnati incet otetul in timp ce robotul mixeaza. Apoi turnati incet restul de ulei. Folositi cel mai gustos ulei (cat mai dulceag si fructat), va da aroma buna supei.
    1. Revenim la crutoane: se toarna uleiul aromat peste bucatelele de paine si se amesteca rapid sa se distribuie. Se rasneste mult piper negru si se amesteca iar. Gustati si daca trebuie presarati si putina sare.
    1. Imprastiati paine in tava cuptorului (tapetata cu hartie de copt) si coaceti la 170C aprox 10 minute, dar verificati din cand in cand si lasati pana painea e crocanta si frumos rumenita. Scoateti crutoanele intr-un bol. Daca vreti crutoanele mai mici, le puteti sfarama acum, se sfarma usor.
    1. Serviti supa calda presarata cu crutoane aromate.

Sursa: e-retete.ro/

Articole recomandate

Cum sa faci clatite in forma de inimioare

admin

Prăjitură delicioasă de casă, cu blat pufos și cremă gustoasă

admin

Top 10 alimente energizante si hranitoare

admin

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult

Termeni si conditii