Petrecere mare se anunță de Sfântul Ilie în comuna gorjeană Stejari. Autoritățile locale au început deja pregătirile pentru Zilele Comunei, eveniment programat să aibă loc în 20 și 21 iulie. Manifestarea se află anul acesta la cea de-a XI-a ediție, iar administrația locală va aduce și de această dată nume mari ale muzicii românești pentru a întreține atmosfera la Zilele Comunei.
Este vorba de interpreții de muzică populară Constantin Enceanu, Sanda Argint, Emil Badea, Marian Medregoniu, Eugenia Filip, Leonard Petcu, Alina Darap și Ilie Dură. De asemenea, la Zilele Comunei Stejari va concerta și trupa 3 Sud Est.
Zeci de mii de oameni din Stejari și din localitățile învecinate sunt așteptați să petreacă în dealul Ronghia, acolo unde se desfășoară de câțiva ani această sărbătoare. ”Mă aștept ca la manifestări să vină în jur de 15-20.000 de oameni. De regula participă cetățeni din 10 comune. Artiștii pe care i-am invitat la această ediție vor susține spectacole de Sfântul Ilie, iar în data de 21 iulie se va desfășura tradiționala sărbătoare ”La stejarul din răscruce”, eveniment pe care îl organizăm împreună cu Școala Populară de Artă din Târgu Jiu și la care își vor da concursul copii și tineri de pe toată Valea Amaradiei, soliști, instrumentiști și dansatori”, a declarat Robert Păiuși, primarul comunei Stejari.
Autor: G.D.