7.5 C
Târgu Jiu
27 martie 2020

Sirop de urzică cu miere


Sirop de urzică cu miere – Recomandat persoanelor care se confruntă cu efectele afecțiunilor cronice

Siropul preparat din urzici tinere și proaspete este considerat de specialiști un elixir care are darul de a revigora și de a întineri organismul nostru.

Se administrează persoanelor stresate, anemice și bolnavilor care se confruntă cu efectele afecțiunilor cronice.

Beneficiile urzici pentru sănătate sunt extrem de importante și extrem de variate. Astfel, această plantă nu ar trebui să lipsească din casele noastre.

Urzica are puterea de a ameliora stările de epuizare, de a purifica sângele și de a reduce, semnificativ, simptomele alergiilor.

Este o plantă nutritivă, bogată în siliciu, fier, potasiu și vitaminele B, C și K, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Bastyr din Washington.

În vederea folosirii în gastronomie, se recoltează doar partea aeriană a plantei.

În scopuri medicinale, se recoltează planta în întregime: flori, rădăcină, semințe și frunze.

Conform specialiștilor, orice cură cu urzici de primăvară și de toamnă, urmată sub diferite forme, are o acțiune favorabilă pentru o serie de boli precum cele pulmonare, cardiovasculare, reumatice, digestive sau degenerative.

Poate fi folosit în combaterea anemiei, datorită conținutului  bogat de fier și luptă și împotriva artritei și reumatismului.

În plus de asta, siropul se poate folosi și de către persoanele suferinde de afecțiuni ale pielii sau de astm, probleme urinare sau respiratorii, și de căderea părului, având efect chiar și împotriva bolilor de plămâni și împotriva pleureziei.

Ingrediente pentru siropul de urzică cu miere

250 g miere de salcâm
50 vârfuri de frunze proaspete de urzici, tocate mărunt

Mod de preparare

Frunzele tocate se pun într-un borcan, în așa fel încât borcanul să se umple până la ¾. Se toarnă și mierea, până borcanul se umple. Amestecând zilnic, se lasă la macerat timp de 30 de zile. După aceste 30 de zile, se filtrează, apoi siropul se păstrează la rece.

Se recomandă câte o linguriță pe zi.

Sursa: kilocalorii.ro/

Articole recomandate

ANMDMR – din trecut spre un nou început

admin

Eurodeputații stimulează acțiunile PE de combatere a rezistenței antimicrobiene

admin

Două treimi din cazurile de coronavirus, transmise de pacienți asimptomatici

admin

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult

Termeni si conditii