Simona Halep (3 WTA) s-a calificat în finala turneului WTA de la Madrid, după un meci disputat cu Belinda Bencic (Elveția; 18 WTA). Românca s-a impus în trei seturi, scor 6-2; 6-7(2); 6-0.

Astfel, Halep se califică în ultimul act cu un singur set pierdut la turneul din capitala Spaniei. A jucat la intensitate maximă, a fost agresivă pe parcurusul partidei și a închis meciul după două ore. Referitor la statistici, Halep a stat cel mai bine la primul serviciu, cu un procentaj de 71%.

În ultimul act, Halep o va întâlni pe învingătoarea semifinalei Sloane Stephens (SUA; 8 WTA) – Kiki Bertens (Olanda; 7 WTA), programată vineri de la 21:00 (ora României).

„Mă simt puţin obosită, normal, a jucat foarte rapid şi a trebui să fiu pregătită pentru fiecare minge. După setul doi, m-am liniştit şi am vrut să-mi deschid terenul mai mult pentru că am stat prea în spate. Încerc să dau tot ce pot atunci când intru pe teren, sunt foarte motivată când vin la Madrid. Întotdeauna am jucat cel mai bun tenis al meu aici. Nu sunt la sută la sută, dar e din ce în ce mai bine la fiecare meci. Sunt foarte mulţumită de felul în care am jucat. O finală este o finală, e diferită. Va trebui să mă concentrez cum am făcut toată săptămâna. Nu pun presiune pe mine, vreau doar să mă simt bine şi să încerc să câştig”, a spus Simona Halep, la finalul victoriei obţinute cu Bencic, la DigiSport.

Dacă va câştiga turneul de la Madrid, Halep va reveni, de luni, pe prima poziţie în clasamentul WTA.

Sursa: Cancan.ro