12.8 C
Târgu Jiu
5 martie 2021

Se anunță Iarnă grea pentru România în pandemie


Cine se așteaptă că România va scăpa în perioada imediat următoare de rigorile pandemiei se înșeală amarnic. Potrivit specialiștilor, ne așteaptă o iarnă grea din punct de vedere medical – prima iarnă a pandemiei de coronavirus în România, dar și sezonul virozelor și al gripei, în condițiile în care țara noastră a avut două ierni consecutive cu epidemie de gripă.

[ad_1]

Adrian Marinescu, medic aflat de peste o jumătate de an în prima linie COVID, mărturisește că lucrurile sunt departe de a se liniști. “Suntem în plină pandemie și este departe momentul când lucrurile se vor liniști. Din păcate, luna septembrie nu este chiar o lună liniștită, așa cum ne-am fi dorit. În contextul deschiderii școlilor, ne-am fi dorit ca lucrurile să fie mai echilibrate, iar transmiterea virusului în rândul populației mai redusă”, spune medicul Adrian Marinescu.

[ad_1]

În ceea ce privește deschiderea școlilor pe 14 septembrie 2020, după 6 luni de pauză cauzată de pandemie, Adrian Marinescu remarcă două lucruri importante:1. “Trebuie să pornim de la o realitate – ne așteaptă o perioadă lungă, de cel puțin 6 luni, dacă nu mai mult, o perioadă grea. Dacă școlile nu s-ar deschide, ar fi vorba despre o perioadă lungă, nu doar o lună-două.” 2. “Cu toții ar trebui să pornim de la ideea că cei mici trebuie să ajungă într-un mediu sigur. Aici nu vorbește numai medicul, vorbește și părintele. Băiatul meu de 11 ani va începe școala pe 14 septembrie, aici în București. Este clar să vreau în primul rând ca lucrurile să fie sigure.”
Pandemia este de-a dreptul imprevizibilă pe tot globul. Medicul Adrian marinescu spune că “va fi un sezon rece care va veni cu gripă și cu viroze, iar asta înseamnă că vom avea o problemă de diagnostic, pentru că nu întotdeauna vom ști dacă avem gripă, viroză sau COVID-19.(…)În plus, vor fi și forme din păcate severe, în sensul că vor fi persoane care vor face în același timp și gripă și COVID-19, iar lucrurile se pot complica”, avertizează Adrian Marinescu.

[ad_1]

“Oricum, aș spune-o în felul următor: indiferent cât de grea este pandemia, s-a mai întâmplat și în 1918 și până la urmă lumea a mers mai departe, eu cred că trebuie să găsim un echilibru în așa fel încât lucrurile să se desfășoare totuși, și din punct de vedere economic, și din punct de vedere al siguranței, și al educației celor mici. Până la urmă nu putem să mergem pe ideea că 2 sau 3 ani de zile cei mici au renunțat la procesul de învățământ din cauza pandemiei.”, a declarat medical Adrian Marinescu.

[ad_1]

Articole recomandate

Lia Olguța Vasilescu: La robinetele craiovenilor va curge apă de izvor

emil

Gorj: Ișfan, în locul lui Văcaru

emil

Ultimă oră: Lista PSD Gorj pentru alegerile parlamentare

emil

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult

Termeni si conditii