Cancelarul din GermaniaAngela Merkel a respins categoric această idee ce ar duce la scumpirea carburanților și a uleiului pentru încălzire, argumentând că atingerea țelurilor climatice nu trebuie să ducă la o împovărare financiară a oamenilor.

Dorința Guvernului Federal este ca emisiile de dioxid de carbon din Germania să scadă cu 55%, până în 2030, față de nivelul existent în urmă cu trei decenii.

Marea coaliție din Germania dorește să adopte o lege privind protecția climei, în cursul acestui an, dar Uniunea Creștin-Democrată, Partidul Social-Democrat și Uniunea Creștin Socială din Bavaria au idei diferite cu privire la modul în care Republica Federală ar trebui să urmeze cursul de reducere a emisiilor nocive, considerate o cauză principală a schimbărilor climatice.

Ministrul federal al mediului, social-democrata Svenja Schulze, propune introducerea unei taxe pe emisiile de dioxid de carbon, menită a încuraja germanii să folosească automobile mai puțin poluante sau să-și izoleze termic imobilele pe care le dețin.

Recomandarea Svenjei Schulze se părea că se bucură de susținere în cadrul Guvernului.

Citind surse din anturajul ministrului federal al economiei, Peter Altmaier, cotidianul “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, citat de RRA, scria duminica trecută că instituirea unei taxe de mediu este iminentă, iar partenerii de coaliție conservatori și social-democrați ar fi ajuns la un acord potrivit căruia banii colectați prin intermediul noii taxe să fi returnați contribuabilului pe alte căi.

Cancelarul Angela Merkel a avertizat însă că taxa concepută de Ministerul Mediului ar majorat simțitor prețul combustibililor la pompă.

Potrivit cancelarului german, protecția climei nu ar trebui să împovăreze oamenii, deziderat imposibil de atins prin introducerea de impozite noi.

Angela Merkel a pledat în schimb în favoarea vânzării de certificate pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon, după modelul existent în industrie.

DEZVALUIREA care schimba totul in cazul lui Razvan Ciobanu. Un martor rupe tacerea: Sigur a fost omorat!

Sursa: evz.ro