-1.7 C
Târgu Jiu
3 decembrie 2020

Prăjitură cu cremă fina de cocos și blat din biscuiți

[ad_1]

Nivel de dificultate: Începători

Timp de pregătire: 60 minute

Ingrediente necesare (pentru o tavă de 15 * 26 cm)

Pentru partea cu cocos:

500 ml lapte
3 linguri făină
5 linguri zahăr
200 g fulgi de cocos
1 plic zahăr vanilat
2 lingurițe gelatină

Pentru partea cu biscuiți:

100 g biscuiți mărunțiți
100 g biscuiți zdrobiți
150 ml apă
100 g zahăr
4 linguri cacao
200 g margarină
esență de rom (după gust)

Pentru decor: 5-6 linguri fulgi de cocos

Mod de preparare:

Începem cu partea cu cocos. Amestecăm bine făina cu laptele, apoi adăugăm și zahărul, zahărul vanilat și amestecăm bine toate ingredientele pe foc (fără să fierbem). Punem deoparte să se răcească. Când s-a răcit, adăugăm gelatina și fulgii de cocos și amestecăm bine bine…

Continuăm cu partea cu biscuiți: punem zahărul, praful de cacao și margarina în apă și fierbem pentru câteva minute.

Punem biscuiții mărunțiți si biscuiții zdrobiți într-un bol, turnăm peste ei compoziția de cacao încă fierbinte, apoi adăugăm și esența de rom.

Amestecăm bine și lăsăm deoparte să se răcească…

Tapetăm tava cu folie, întindem uniform compoziția cu cocos, apoi cea de biscuiți și, la final, restul compoziției cu cocos.

Lăsăm la frigider peste noapte! A doua zi tăiem în cubulețe egale și presărăm cu fulgii de cocos.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!


[ad_2]

Sursa:retetedelagospodine.com

Articole recomandate

Ghiveci de legume cu linte si oua ochiuri

admin

CONCURS CULINAR: Rasfat culinar de primavara

admin

Paste cu porumb si pancetta

admin

Cristi Rujan - Candidat PSD Gorj la Senatul României
Dan Vâlceanu - Candidat PNL Gorj la Camera Deputaților

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult

Termeni si conditii