6.1 C
Târgu Jiu
25 martie 2020

Prăjitură cremoasă tip Raffaello – Prăjitură delicioasă, bogată în cocos

Ingrediente pentru blat:

4 ouă
3 linguri zahăr
6 linguri făină
6 linguri ulei
1/2 linguriță praf de copt
1 fiolă esență de vanilie

Ingrediente pentru sirop:

150 ml apă
4 pliculețe zahăr vanilat
1 fiolă esență de migdale

Ingrediente pentru cremă:

250 ml lapte
1 plic budincă de vanilie
200 g ciocolată albă
8 linguri fulgi de cocos
200 ml smântână
2 linguri lichior

Mod de preparare:

1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, sarea și amestecăm bine până la omogenizare.

2. Treptat, adăugăm gălbenușurile, uleiul, făina, praful de copt și amestecăm totul foarte bine.

3. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute.

4. Pentru sirop, punem la fiert apa. Adăugăm zahărul și esența de migdale. După ce am obținut un sirop fin, luăm vasul de pe foc.

5. Pentru cremă, batem smântâna cu ajutorul unui mixer. Într-un vas separat, amestecăm laptele cu praful de vanilie, pe urmă punem compoziția pe foc. După ce am obținut o cremă densă, luăm vasul de pe foc.

6. Adăugăm lichiorul, fulgii de cocos, ciocolata topită pe baie de aburi. Amestecăm bine până la omogenizare, iar la final adăugăm frișca.

7. Pentru a forma prăjitura, însiropăm blatul și îl tapetăm cu crema pregătită anterior. La final, decorăm cu nuca de cocos și curmale.

Poftă bună!

Sursa:retetedelagospodine.com

Articole recomandate

Cartofi copti cu ceapa caramelizata, rucola si telemea

admin

Cum sa pregatesti la tine acasa sosul de pizza perfect

admin

Pulpe de pui si naut in sos de iaurt

admin

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult

Termeni si conditii