Coaliţia de guvernare plănuieşte să modifice Codul Penal. Astfel, urmează să fie introdusă în lege interdicţia amnistierii sau graţierii faptelor de corupţie, ca efect al referendumului de pe 26 mai.

„Subiectele pe care le-am abordat au fost în ordine. Proiectul de lege pentru modificarea sistemului de vot în străinătate. La Senat am demarat procedurile pentru obținerea avizelor instituțiilor prevăzute de lege.

Modificările la alegeri prevăd votul anticipat multiplu pe durata a trei zile. Prelungirea timpului de vot pentru cei care sunt în localul secției de votare după ora 21:00 până la orele 24:00 și nu în ultimul rând, introducerea votului prin corespondență și pentru alegerile prezidențiale”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Un al doilea subiect, a precizat președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu are legătură cu reviziurea Constituției pentru a da răspunsul votului materializat la referendumul pe Justiție.

„Eu am spus că la prima întrebare nu este nevoie de o modificare constituțională, ci este de nivel de Cod Penal”, a adăugat liderul ALDE.

Un al treilea subiect s-a centrat pe nominalizările de la Banca Națională. Călin Popescu Tăriceanu a declarat că la nivel de coaliție s-a decis să se acorde susținerea pentru funcția de guvernator al BNR, lui Mugur Isărescu, actualul guvernator.

Știre în curs….

 

Sursa: antena3.ro