-1.2 C
Târgu Jiu
2 decembrie 2020

Paste cu sos de rosii si halloumi

[ad_1]

Paste cu bucatele aromate de rosii si cubulete-surpiza de halloumi. A fost distractiv si pentru noi (presupusi adulti) sa vanam cubuletele de halloumi dintre paste, nu pot decat sa imi inchipui cat de mult ar aprecia copiii acest mic “joc” cu mancarea. Oricum ei adora pastele, adaosul de cubulete gumate de halloumi e un bonus.

Branza halloumi are termen de valabilitate foarte mare, e ideala pentru stocat in frigider in aceasta perioada. La fel si telemeaua sau branzeturile tari. Ieri mi-a fost dor de niste paste cu sos de rosii. Am deja o reteta care ne place mult (vezi aici reteta) si inca una cu rosii cherry (vezi aici reteta), dar ieri am vrut sa improvizez ceva folosind arome turco-cipriote (menta, sirop de rodie, ghimbir, halloumi).

[ad_1]

200 gr paste scurte (scoici)
1 conserva de rosii (de 400 gr)
2 catei de usturoi
1 lingurita rasa ghimbir razuit fin (piure)
1/4 lingurita fulgi de chili
1/4 lingurita oregano uscat
1/4 lingurita menta uscata
5-10 frunze de menta proaspete (optional)
1 lingura sirop de rodie (sau 1 lingurita otet balsamic + 1/2 lingurita zahar; sau 1 lingurita cu varf crema de otet balsamic)
1 lingurita cu varf unt
2-3 linguri ulei de masline
1 pachet branza halloumi (200 gr)
sare, piper negru

Portii: 2

[ad_1]

Preparare
Paste cu sos de rosii si halloumi

    1. Halloumi se taie cuburi. Rosiile se scot din suc si se toaca cubulete (sucul nu se va folosi in aceasta reteta, dar se poate pastra la frigider sau la congelator daca nu il veti folosi imediat).
      Puneti pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.
    1. Se incinge o tigaie larga (cca 25 cm). Se unge cu putin unt (ca si la clatite) si se prajese halloumi in transe (nu le inghesuiti fiindca lasa zer). Se lasa doar pana se rumenesc frumos (cca 2 minute / parte).
    1. Se scoate branza rumenita pe o farfurie si se rasneste piper negru.

[ad_1]

    1. In aceeasi tigaie se adauga uleiul si cand e fierbinte se adauga usturoiul strivit, piureul de ghimbir si chili. Se soteaza 30 secunde, pana miros placut.
    1. Se adauga cuburile de rosii, oregano, menta uscata, se presara cu sare, se rasneste piper nergu si se soteaza totul cam 5 minute pana vedeti ca uleiul se separa pe margini.
    1. Adaugati siropul de rodie si sotati inca 1 minut. Adaugati untul, menta proaspata tocata si se mai caleste totul 2-3 minute. Gustati sosul de sare.

[ad_1]

    1. Pastele ar trebui sa fie fierte deja. Le scurgeti si le adaugati in sos. Amestecti 2 minute, pana pastele se acopera si absorb din sos. Gustati iar de sare.
    1. Adaugati cuburile de halloumi si amestecati pana se reincalzesc si ele (gustati sa fie iar moi). Serviti imediat.

[ad_2]

Sursa: e-retete.ro/

Articole recomandate

Ghiveci de legume cu linte si oua ochiuri

admin

CONCURS CULINAR: Rasfat culinar de primavara

admin

Paste cu porumb si pancetta

admin

Cristi Rujan - Candidat PSD Gorj la Senatul României
Dan Vâlceanu - Candidat PNL Gorj la Camera Deputaților

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult

Termeni si conditii