Părinţii Alexandrei Măceşanu au fost anunţaţi de doi poliţişti, miercuri seara, că sunt aşteptaţi a doua zi la Poliţiei. Cei doi au mers sperând că adevărul va ieşi cât mai curând la suprafaţă, dar li s-au pus câteva întrebări neaşteptate. Unchiul Alexandrei a povestit ce s-a întâmplat în spatele ușilor.

În primul rând, povesteşte Alexandru Cumpănaşu, li s-a cerut parola telefonului Alexandrei. Părinţii nu au putut să îi ajute cu acest lucru, dat fiind faptul că îi respectau intimitatea fetei lor de 15 ani.

Apoi, au întrebat de ce i-a fost portat numărul de telefon. Unchiul fetei a explicat că familia a luat această decizie pentru a urmări pe Google Drive traseul mobilului. Din păcate, procedura nu a dat roade, dintr-un motiv încă rămas necunoscut.

Audierea s-a încheiat cu o ultimă întrebare. Vor să se constituie parte civilă în dosar? Răspunsul a fost cât se poate de clar: Nu. Familia Alexandrei Măceşanu îşi doreşte doar adevărul şi fiica înapoi. Nicio sumă de bani nu le-ar putea alina durerea.

“Aseară, această familie, aceşti părinţi, au fost anunţaţi de doi poliţişti, fără nicio hârtie, fără nimic, că trebuie să meargă a doua zi la Poliţie pentru o declaraţie. Nu li s-a comunicat motivul audierii (…) Când au ajuns la Poliţie, au aflat că au fost chemaţi pentru a fi întrebaţi care este parola telefonului fetei pentru că nu sunt în stare să spargă smartphone-ul Alexandrei. Părinţii Alexandrei, cu foarte mult bun simţ, foarte reţinuţi în relaţia cu exteriorul, au explicat că avea 15 ani, respectau intimitatea. Al doilea lucru pe care şi-au dorit să-l ştie a fost de ce era portat numărul de telefon al Alexandrei. Ei bine, asta a fost decizia familiei, incluzându-mă şi pe mine, într-o disperare de cauză, când anchetatorii nu reuşeau să localizeze acest telefon. Atunci, am decis să portăm numărul de telefon pentru a vedea pe Google Drive care a fost traiectoria telefonului. Din ce motive nu a funcţionat, nu ştiu. Colegii Alexandrei au încercat acest lucru, cu acordul tatălui. Pe ei îi interesa de ce s-a portat numărul şi să le dea parola de la telefon. Al treilea lucru, dacă vor să se constituie parte civilă în acest dosar, iar răspunsul a fost că nu se vor constitui parte pentru că nu vorbim de moarte contra bani”, a declarat Alexandru Cumpănaşu la România TV.

Sursa: Cancan.ro