31.1 C
Târgu Jiu
24 iunie 2021

Orez cu mazare si somon

[ad_1]

Si inca una cu somon. Pentru aceasta combinatie am folosit marginile subtiri dintr-un file intreg de somn, acelea care de obicei le decupez si din care fac chiftelute. De data asta am zis sa le folosesc altfel… A iesit un fel de salata echilibrata.

50 gr orez cu bob lung
150 gr file somon
200 gr mazare (congelata)
2 fire marar
2 fire patrunjel
2 fire ceapa verde tanara
coaja rasa de la 1/4 lamaie bio
3 linguri suc de lamaie
2 linguri ulei de masline
sare, piper negru

Portii: 2
Calorii: 350 cal / portie

Preparare
Orez cu mazare si somon

  1. Somonul se presara cu sare si piper negru si apoi se unge cu 1 lingura de ulei. Se coace la cuptor la 200C timp de 20 minute (daca e file normal, dar daca folositi si voi marginile dintr-un file mare care sunt mai subtiri decat zona principala, atunci coaceti doar 10-15 minute).
  2. Tocati mararul, patrunjelul, ceapa verde. Adaugati putina sare, coaja de lamaie si 2 linguri suc de lamaie si lasati sa se macereze.
  3. Puneti o oala cu apa cu sare la fiert. Fierbeti mazarea pana e facuta (dupa instructiunile de pe pachet). Scoateti mazarea cu o paleta cu gauri intr-un bol.
  4. In apa in care a fiert mazarea adaugati orezul. Il fierbeti si pe el dupa instructiunile de pe pachet. Cand e gata, il scurgeti si il adaugati peste mazare.
  5. Peste verdeturile macerate adaugati 1 lingura de ulei de masline si amestecati.
  6. Rupeti somonul bucatele mai mici si stoarceti peste el 1 lingura suc de lamaie. Adaugati somonul in bol peste restul ingredientelor.
  7. Acum amestecati totul bine, gustand de sare. E bun caldut sau la temperatura camerei.

 

[ad_2]

Sursa: e-retete.ro/

Articole recomandate

Ghiveci de legume cu linte si oua ochiuri

admin

CONCURS CULINAR: Rasfat culinar de primavara

admin

Paste cu porumb si pancetta

admin

Kebene Plus si stare de bine revine!

admin

Muschiulet de vita cu salsa de porumb si cartofi dulci

admin

CONCURS CULINAR: Meniu de sarbatoare in familie

admin

Pui la cuptor cu sos cremos de legume

admin

Cum sa faci un tort spectaculos, ca la cofetarie

admin

Cel mai simplu blat pentru torturi și prăjituri de casă

admin

Clătite cu mere – Aveți nevoie de 2 ouă, 500 ml lapte, 6 linguri făină, 1 kg mere, 100g unt, sare, zahăr, făină și ulei

admin

O prăjitură minunată – Cremă delicioasă de vanilie, blat pufos și frișcă

admin

Supa de vitel cu sparanghel si pancetta

admin

Bucura-te de cafea perfecta in fiecare zi alaturi de Melitta! Castiga un espressor automat Purista care sa te energizeze fiecare zi!

admin

Rețetă simplă și delicioasă, fără coacere – Prăjitura “Felie de cocos”

admin

Negresă cu glazură cremoasă – Rețetă deosebită, te vei îndrăgosti iremediabil

admin

Prăjitură de casă cu iaurt

admin

Rosii provensale

admin

CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara

admin

Prăjitură cu cremă fina de cocos și blat din biscuiți

admin

Cremă caramel pentru torturi și prăjituri de casă

admin

Rețetă simplă, rapidă și gustoasă – Piept de pui cu cașcaval

admin

Bruschetta cu branza de capra si rosii cherry coapte incet

admin

Feteasca Neagra, un soi de struguri cu adevarat apreciat de iubitorii de vinuri

admin

Prăjitură cu cremă de vanilie și mac – Cu această prăjitură mi-am cucerit toate prietenele

admin

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult

Termeni si conditii