Craiovenii sunt invitați luni, 24 iunie, să îmbrace ia tradițională. Ansamblul Folcloric ”Maria Tănase” din Craiova, manageriat de îndrăgita intrerpretă de muzică populară Niculina Stoican, va organiza la începutul săptămânii viitoare cea de-a V-a ediție a manifestării ”Craiova se îmbracă în ie”. ”Doamne și domni, fete și băieți, îmbrăcați în ie sau cămașă tradițională, în cazul bărbaților, sunt așteptați la evenimentul care promovează ia, bluza românească, pentru a deveni un brand de țară recunoscut pe toată planeta”, au anunțat organizatorii.
Astfel, de la ora 19:00, se va desfășura o parade a iei, manifestare ce va avea loc pe traseul: Piaţa Mihai Viteazul, Oficiul de cadastru , Centrul Vechi, Piața Frații Buzești. La paradă vor participa ansamblurile de amatori din județul Dolj.
De la ora 19:30, după parada iei, va începe concursul în cadrul căruia va fi premiată cea mai autentică ie și cea mai fotogenică apariţie îmbracată în ie. Premiul pentru cea mai autentică ie va fi oferit de talentatul designer Florin Burescu.
Manifestările vor continua, de la ora 20:30, în Piața Frații Buzești, acolo unde se va desfășura un spectacol folcloric în cadrul căruia își vor da concursul Mariana Ionescu Căpitănescu, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Cristian Bănăţeanu, Manuela Moțocu, Aneta Şişu, Ciri Mayer, Marius Măgureanu și Liviu Dică.
Autor: G.D.

Distribuie și tu !


Alte articole: