9.7 C
Târgu Jiu
27 octombrie 2020

Muschiulet de vita cu salsa de porumb si cartofi dulci

 

[ad_1]

8 felii de muschiulet de vita (de aprox 2.5 cm grosime)
12 ardei Padron (sau ardei iute verde daca preferati mai picant)
4 cartofi dulci (copti in jumatate dupa reteta de aici, pasii 1-4)

Salsa de porumb

4 stiuleti de porumb (pentru fiert)
1 ceapa rosie mai mica
1 avocado
2 linguri suc de lime
2 linguri ulei
1/2 lingurita fulgi de chili
sare

Portii: 4

[ad_1]

Preparare
Muschiulet de vita cu salsa de porumb si cartofi dulci

    1. Se taie cu cutitul boabele de pe stiuleti. Practic se tin vertical si cu un cutit ascutit treceti de sus in jos, pe toata lungimea stiuletului astfel incat sa taiati boabele pana la cotor.
    1. Se presara boabele de porumb cu sare si chili. Se adauga 1 lingura de ulei si se amesteca bine. Se intind in strat uniform in tava cuptorului.
    1. Se coace porumbul la 220C timp de 30 minute, amestecand la fiecare 10 minute.

[ad_1]

    1. Cat se face porumbul se toaca ceapa cubulete marunte. Se presara cu sare. Se lasa sa stea 10 minute. Se adauga sucul de lime si se lasa sa se macereze inca 15 minute. Se taie avocado cubulete si se adauga peste ceapa. Se amesteca usor, sucul de lime va preveni oxidarea.
    1. Cand porumbul e gata, se scoate si se lasa sa se racoreasca.
    1. Se incinge timp de 5 minute o tigaie grill. Se coc ardeii pe tigaia incinsa, intorcandu-i sa se faca pe toate partile. Dureaza cam 10 minute sa fie gata, rumeni.

[ad_1]

    1. Se scot ardeii intr-un bol si se presara cu sare grunjoasa si se picura foarte putin ulei de masline.
    1. In tigaia grill deja incinsa se aseaza feliile de muschiulet si se fac cate 1 minut / parte, pana prinde urme frumoase de gratar (pentru medium-rare).
    1. Porumbul se pune peste ceapa cu avocado, se amesteca si se drege de sare. Se adauga 1/2 lingura ulei de masline.

[ad_1]

    1. Se scoate carnea pe platoul de servire si se presara cu sare grunjoasa si se rasneste putin piper negru. Alaturi se aseaza cartofii dulci copti. Se presara 2-3 linguri de salsa printre ele. Se decoreaza platoul cu cativa ardei copti. Se serveste imediat, cu restul de salsa si ardei copti alaturi.

[ad_2]

Sursa: e-retete.ro/

Articole recomandate

Ghiveci de legume cu linte si oua ochiuri

admin

CONCURS CULINAR: Rasfat culinar de primavara

admin

Paste cu porumb si pancetta

admin

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult

Termeni si conditii