2.3 C
Târgu Jiu
3 aprilie 2020

Ministrul Fondurilor europene a semnat un contract de finanţare de 201,5 milioane euro pentru sisteme de apă potabilă.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a semnat marţi contractul de finanţare pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Bistriţa-Năsăud”, finanţat din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), contract de finanţare de 201,5 milioane euro pentru sisteme de apă potabilă şi canalizare în 25 de localităţi din Bistriţa-Năsăud potrivit news.ro.

”Serviciile de apă potabilă şi canalizare sunt unele de bază, foarte importante pentru fiecare dintre noi. Acestea cresc calitatea vieţii şi îmbunătăţesc traiul pentru milioane de cetăţeni. Astăzi, prin semnarea acestui contract de investiţii de peste 200 milioane euro, am făcut încă un pas către construirea unei reţele moderne în România, cu ajutorul fondurilor europene”, a declarat ministrul Marcel Boloş la semnarea contractului de finanţare.

Cu o valoare totală de 1,143 miliarde lei (201,5 milioane euro), proiectul va asigura colectarea şi epurarea apei din 25 de localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud. Vor fi reabilitate, extinse şi dezvoltate noi facilităţi de captare şi tratare a apei, aducţiuni şi reţele de distribuţie a apei potabile, staţii de epurare şi reţele de canalizare.

Ca urmare a implementării acestui proiect populaţia din zonă va beneficia de servicii de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, dar şi de servicii de colectare şi epurare a apelor uzate.

Investiţii finanţate au în vedere o reţea nouă de 603,06 km de distribuţie apă potabilă şi 44,64 km reţea reabilitată de distribuţie apă potabilă, 32 rezervoare noi de înmagazinare, nouă rezervoare reabilitate de înmagazinare, 76 staţii noi de pompare apă şi trei staţii de pompare apă reabilitate, precum şi patru staţii noi de tratare a apei şi patru staţii modernizate de tratare a apei, 14 staţii noi de clorinare şi două staţii de clorinare reabilitate.

De asemenea, se va construi o reţea nouă de canalizare de 198,36 Km şi vor fi reabilitaţi 14,63 Km reţea de canalizare. Fondurile vor merge şi în construcţia a 103 staţii noi de pompare apă uzată, iar 16 staţii de pompare apă uzată vor fi reabilitate.

Vor fi construite două staţii de epurare ape uzate care deservesc aglomerări sub 10.000 locuitor echivalent şi va fi implementat şi eficientizat managementul nămolului rezultat în cadrul procesului de epurare a apelor uzate prin realizarea unei instalaţii de uscare a nămolului şi a facilităţilor conexe, în incinta SEAU Bistriţa.

Sursa:stiripesurse.ro

Articole recomandate

Un ministru german s-a sinucis din cauza coronavirusului. Era profund îngrijorat de consecinţele asupra economiei

admin

Bolile valvei aortice. În ce constă tratamentul chirurgical

admin

România a depășit pragul de 100 de persoane infectate cu coronavirus. Se intră în scenariul trei pregătit de autorități

admin

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult

Termeni si conditii