Ediția a XVIII-a a Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului” va avea loc în perioada 9-11 august, la Teatrul de Vară din Târgu Jiu. Cu ocazia acestui eveniment, gorjenii vor avea parte de un adevărat maraton al poeziei cântate. Festivalul-concurs este un eveniment anual, competitiv, organizat de Școala Populară de Artă în colaborare cu administrația locală și județeană, cu sprijinul unor instituții de cultură din județ. ”Acest eveniment are ca scop descoperirea și promovarea a noi talente interpretative și de creație ale muzicii folk”, au transmis reprezentanții Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu.
Festivalul va debuta vineri, 9 august, de la ora 19:00, cu tradiţionalul concurs de muzică. După concurs, pe scenă vor urca Mircea Vintilă, Maria Gheorghiu, OCRU (Adrian Mărgineanu și Dorin Pitariu, ) și CLIPA (câştigătorii ediţiei trecute). Competiția muzicală dintre tinerii interpreți va continua și sâmbătă, iar la final vor urca pe scenă artiștii Mircea Baniciu, Emeric Imre, Adrian Beznă și Nicu Zotta. În ultima seară a manifestărilor, duminică, după Festivitatea de premiere și Gala Laureaților, vor urca pe scena Teatrului de Vară din Târgu Jiu artiștii Vasile Șeicaru, Victor Socaciu, Dan Vană și Ovidiu Mihăilescu.
Cu acest prilej, personalitățile prezente vor organiza lansări de albume discografice și de carte. Amfitrionii evenimentului sunt Adrian Beznă şi poetul Andrei Maftei. Prețul unui bilet de acces la festival este de 10 lei, iar prețul unui abonament pentru toate cele 3 zile este de 25 lei. Pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani intrarea este liberă.
Autor: G.D.