De luni, 19 august, începe, cu etapa calificărilor, ultimul turneu de Grand Slam al anului, cel care poartă titulatura de US Open şi care se încheie cu finala masculină, programată duminică, 8 septembrie. Se desfăşoară pe suprafaţă rapidă, la fel ca primul Grand Slam al anului, Australian Open, doar că diferă compoziţia materialului.


UPDATE, 20 august, ora 00:30. Irina Begu a învins-o pe turcoaica Ozgen în calificările de la US Open, în timp ce Patricia Țig a pierdut cu rusoaica Savinykh. Gabriela Ruse a bătut-o pe Alexandra Cadanțu în duelul 100% românesc din primul tur al calificărilor, scor 6-0, 6-4.


LIVE BLOG US Open 2019. Eurosport transmite exclusiv turneul începând de luni, 19 august

Istoric vorbind aceasta va fi a 139-a ediţie a US Open, însă nu toate au fost incluse în categoria Grand Slam. Abia din anul 1987 a primit această titulatură, devenind cel de-al patrulea şi totodată ultimul Grand-Slam an de an. Meciurile au loc în complexul de la Flushing Meadows, în cartierul new-yorkez Queens, complexul purtând numele celebrei jucătoare americance, multiplă campioană aici, Billie Jean King. Le veţi putea urmări în direct şi în exclusivitate numai pe programele Eurosport 1 şi Eurosport 2, începând chiar cu etapa calificărilor, de luni, 19 august.

În total sunt 22 de terenuri puse la dispoziţie, dintre care cinci de antrenament. Sunt patru terenuri principale: Arthur Ashe, 21.000 locuri, Louis Armstrong 14.000, Grandstand 8.000 şi Court 17, 2.800 locuri. Toate terenurile, nu doar cele patru, pe care se vor juca meciuri, sunt dotate din 2018 cu sistem video. US Open a fost primul Grand Slam care a introdus sistemul video doar pe arena centrală, care de trei ani are şi acoperiş. Se întâmpla în 2006.

LIVE BLOG US Open 2019. Acesta este terenul principal, Arthur Ashe, unde au loc finalele

Premii record acordate la această ediţie

Premiile acordate la această ediţie se ridică la suma de 57.238.700 dolari, cele mai mari acordate vreodată în  istoria turneului, dar, totodată şi a tuturor turneelor de Grand Slam. Câştigătorii la masculin şi feminin vor încasa nu mai puţin de 3,85 milioane dolari, iar finaliştii 1,9 milioane. Cei care pleacă acasă după primul tur o vor face mai bogaţi cu 58.000 de dolari, o creştere de 48 la sută mai mare decât acum 4 ani. Tot o creştere substanţială va fi, 46 la sută, şi pentru cei care sunt eliminaţi după al doilea tur. care vor primi câte 100.000 de dolari! Faţă de anul trecut, când premiile totale au ajuns la 50 de milioane dolari, e o creştere de 13 la sută.

LIVE BLOG US Open 2019. Cei trei magnifici de pe tabloul masculin

S-au stabilit şi capii de serie, cei 32, la masculin şi feminin. Primii patru respectă ordinea ierarhiei ATP, nu sunt reguli proprii ca la Wimbledon: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Dominic Thiem. La femei primele patru favorite sunt Naomi Osaka, dar e în dubiu prezenţa, ca urmare a unor probleme medicale, Ashleigh Barty, Karolina Pliskova şi SIMONA HALEP.

Ce românce joacă în calificări luni şi marţi

Vom avea un număr record de români prezenţi la US Open: 12, dintre care şase pe tabloul principal: Simona Halep, Sorana Cârstea, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu la feminin simplu, Monica Niculescu alături de rusoaica Margarita Gasparyan şi Raluca Olaru cu chinezoaica Zhaoxuan Yang la dublu feminin, Marius Copil la simplu masculin, Marius Copil şi Nick Kyrgios şi Horia Tecau-Julien Rojer la dublu masculin.

LIVE BLOG US Open 2019. Patricia Ţig începe cursa pentru tabloul principal

Luni, 19 august, de la ora 18:00 încep calificările şi pe tabloul feminin avem următoarele meciuri ale româncelor, două dintre ele urmând a se confrunta între ele:

Luni, 19 august

  • ora 18:00 Irina Begu – Pemra Ozgen
  • ora 19:30 Patricia Ţig – Valeria Savinych
  • 0ra 22:30 Gabriela Ruse – Alexandra Cadantu

Marţi, 20 august

  • ora 18:00 Irina Bara – Kirsten Flipkens
  • ora 18:00 Jacqueline Cristian – Georgina Garcia-Perez
  • ora 22:30: Ana Bogdan – Bethanie Mattek-Sands

Ilie Năstase şi Horia Tecău, singurii români care au triumfat la US Open

În istoria turneului am avut şi un român câştigător la simplu, în 1972 şi la dublu, în 1975. E vorba de Ilie Năstase, într-o finală dramatică, în faţa lui Arthur Ashe şi alături de Jimmy Connors în faţa olandezilor Tom Okker şi Marty Riesen. Şi în 2017 Horia Tecău şi Julien Rojer se impuneau în faţa tandemului Jammie Murray-.John Peers, aşa cum o făcuseră şi la Wimbledon, dar în 2015.Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI!

Sursa:fanatik.ro

Please follow and like us:
error