Oportunitate pentru turiștii și gorjenii care vor să viziteze muzeele din județul Gorj. Sâmbătă, 18 mai, va avea loc evenimentul anual intitulat ”Noaptea Muzeelor”, la care s-au aliniat mai multe unități de acest gen și care vor primi vizitatori într-un interval orar în care, în mod normal, acestea ar trebui să fie închise publicului larg.Astfel, de ”Noaptea Muzeelor”, porțile vor fi larg deschise la Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, la Muzeul de Artă din Parcul Central din Târgu Jiu, dar și la Muzeul de Literatură ”Tudor Arghezi” din orașul Târgu Cărbunești. Vizitatorii nu vor plăti vreo taxă la intrare, dau asigurări organizatorii. ”Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu” vă invită, sâmbată 18 mai 2019, la o nouă ediție dedicată Nopții Muzeelor. Intrarea liberă!”, au anunțat aceștia.
Cu acest prilej, cei care vor călca pragul muzeului se vor putea întâlni și cu caricaturistul gorjean Aurelian Șuță (ȘAI).

Evenimentul ”Noaptea Muzeelor”  se va desfășura între orele 16:00-24:00 și a fost pus la cale de Consiliul Județean Gorj, Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu”, Asociația ”Măiastra” Târgu Jiu, Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu și Palatul Copiilor Târgu Jiu.
Autor: G.D.