Ianis Hagi este noul decar al echipei naționale a României, toate acestea după ce jucătorul lui Genk a luat tricoul cu numărul 10 pentru meciurile pe care tricolorii le vor juca împotriva Insulelor Feroe și Norvegia în preliminariile Campionatului European din 2020.

Ianis Hagi a luat numărul 10 la echipa națională a României

Astfel, atacantul lui Genk va purta tricoul cu numărul 10 la 19 ani și patru luni după Gică Hagi, fostul mare atacant al echipei naționale a României. Ultimul meci al “Regelui” cu acest număr pentru prima reprezentativă a fost împotriva Italiei, la EURO, în iunie 2000.

“Sunt bucuros și mândru, dar mai presus de toate simt o responsabilitate în plus. În fiecare zi îmi propun să muncesc și mai mult, pentru a-i bucura pe suporteri. Împreună cu colegii mei avem datoria să îi facem fericiți pe români!”, a declarat Ianis Hagi, conform frf.ro.

Maxim și Grozav au purtat numărul 10 la echipa națională a României

Alexandru Maxim și Gicu Grozav au fost ultimii doi internaționali români care au purtat tricoul cu numărul 10 la echipa națională a României, dar aceștia nu fac parte din lotul convocat de Cosmin Contra pentru meciurile cu Insulele Feroe și Norvegia din preliminariile Campionatului European 2020.

Echipa națională a României se va duela cu Insulele Feroe pe 12 octombrie, de la ora 19.00, la Torsvollur, Torshavn, iar pe 15 octombrie, de la ora 21.45, tricolorii lui Cosmin Contra vor primi vizita Norvegiei, pe Arena Națională, în fața a peste 26.414 de copii sub 14 ani și însoțitori înscriși pentru a-i susține pe tricolorii pe stadion.

Echipa națională a României se află pe locul 3 după 6 etape jucate în Grupa F, cu 10 puncte, la un punct în spatele Suediei și la 8 distanță de Spania. Norvegia se află pe locul 4, cu 9 puncte, urmată de Malta (3 puncte) și Insulele Feroe (0 puncte).

  • 6.000.000 de euro este cota lui Ianis Hagi, conform transfermarkt.com

Sursa: www.fanatik.ro