A plouat cu amenzi în urma controalelor desfășurate în ultima săptămână de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Gorj.  11 sancțiuni contravenționale au fost aplicate unor agenți econimici din Bâlteni, Berleşti, Leleşti, Motru, Teleşti, Târgu-Jiu, Turcineşti, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 31.400 lei.

Două amenzi, fiecare a 10.000 lei, au fost aplicate la un magazin alimentar, pentru comercializarea de produse alimentare într-un spaţiu neînregistrat sanitar-veterinar, și la un magazin de carne şi produse din carne, pentru existenţa la comercializare a unor produse alimentare fără etichete şi documente care să ateste provenienţa. În acest caz, inspectorii DSV Gorj au aplicat și o sancţiune complementară, prin aplicarea stării de reţinere oficială pentru circa 34 kg carne şi produse din carne (ficat curcan, ficat pui, şorici porc, pastă mici, jambon, muşchi filé, pui grill.

De asemenea, o sancțiune de 1.500 lei a fost aplicată unei persoane fizice, pentru transportul subproduselor de origine animală fără a deţine autorizaţie pentru această activitate. Două amenzi, a câte 1.200 lei fiecare, au fost date la un magazin alimentar şi la un magazin specializat de peşte şi produse din pescuit, pentru expunerea peştelui destinat comercializării în afara spaţiilor frigorifice.

Tot 1.200 lei amendă au primit și administratorii a două magazine alimentare, pentru depozitarea nesectorizată a alimentelor congelate. Mai exact, peştele congelat nu era depozitat într-un spaţiu frigorific în care să fie separat de alte produse alimentare. Aceași sancțiune a primit-o și administratorul unui magazin alimentar, pentru neîntreţinerea aparaturii frigorifice în care era depozitat peştele congelat. Totodată, 1200 lei a fost amenda aplicată la un abator de păsări din Gorj, pentru manipularea necorespunzătoare a carcaselor de pui de către un angajat.

Autor: G.D.

[wpstatistics stat=pagevisits time=total provider=all format=romanian id=51898] Vizualizari

Distribuie și tu !

Alte articole:

Please follow and like us:
error