9.7 C
Târgu Jiu
27 octombrie 2020

Ghiveci de legume cu linte si oua ochiuri

2 cepe mari (cca 350 gr)
2 ardei kapia (unul verde si altul rosu; sau ambii rosii)
1 rosie coapta (cca 200 gr)
100 gr linte verde
1/4 legatura patrunjel
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita piper negru rasnit
sare
5 linguri ulei de masline
3 oua

Portii: 3

Preparare
Ghiveci de legume cu linte si oua ochiuri

    1. Se pune lintea spalata la fiert cu multa apa si 2 foi de dafin. Dureaza aprox 20 minute la foc mic, sa nu explodeze. Veti avea nevoie de 200 gr linte fiarta.
    1. In uleiul incins se calesc cepele si ardeii tocate cubulete marunte. Se calesc la foc mic, amesteca din cand in cand pana legumele sunt foarte moi, in jur de15-20 minute, fara sa le lasati sa se rumeneasca. Se presara cu sare in timpul calirii.
    1. Se adauga rosia data pe razatoare si patrunjelul tocat si se mai fierbe totul 5 minute, pana vedeti ca grasimea se aduna sus la marginile cratitei.
    1. Se adauga chimionul macinat si piperul si se mai da un clocot.
    1. Se scurge lintea si se adauga in ghiveci impreuna cu 200 ml apa de pe linte. Se mai fierbe totul 2 minute, ca sa se amestece aromele. Se drege de sare.
    1. Se serveste lintea calda cu un ou ochi moale deasupra.

Sursa: e-retete.ro/

Articole recomandate

CONCURS CULINAR: Rasfat culinar de primavara

admin

Paste cu porumb si pancetta

admin

Kebene Plus si stare de bine revine!

admin

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult

Termeni si conditii