Mariana Șărămăt, fosta asistentă maternală a Sorinei, s-a prezentat, marți seară, la Secția de anchetare a magistraților, pentru a fi audiată de procurori. La intrarea în sediul instituției, aceasta a spus că luptă în continuare pentru minoră.

„Nu știu de ce sunt chemată. Vreau să văd și pe urmă stăm de vorbă, nu știu nimic. Luptăm în continuare”, a declarat Mariana Șărămăt, la intrarea în Secția de anchetare a magistraților.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. Astfel, procurorii de la Secția de anchetă efectuează verificările.

Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul a intervenit. Fetița a fost luată cu mascaţii la finele lunii iunie din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!”. Imediat după ce fetița a fost luată din casă a apărut un val de nemulțumiri, oamenii fiind supărați de faptul că fetița a fost luată împotriva voinței ei.

Sursa: Cancan.ro