Un festival dedicat murelor va fi organizat vara aceasta în comuna gorjeană Roșia de Amaradia. Evenimentul este organziat de Cooperativa Agricolă ”Valea Amaradiei Catalunya” și se află la prima ediție. Manifestările au fost programte să aibă loc în zilele de 20 și 21 iulie.

Organizatorii speră ca la eveniment să  ia parte cât mai mulți producători de mure. ”Cu această ocazie, invităm toți producătorii de mure din țară să participe la acest eveniment, unde pot să prezinte fructele pe care le produc sau produsele obținute din acestea. De asemenea, invităm toți consumatori acestor minunate fructe să participe și să se aprovizioneze cu cele mai bune fructe de la cei prezenți. Nu în ultimul rând, invităm și suntem siguri de participarea beneficiarilor din rândul comercianților și procesatorilor acestor fructe”, au transmis organizatorii.

La eveniment au fost invitați să ia parte și reprezentanți ai presei de specialitate, reprezentanți ai guvernului, respectiv ai Ministerului Agriculturi și Direcției Agricole Gorj, reprezentanți ai administrației locale și județene, precum și Grupuri de Acțiune Locală , instituții de învățământ cu profil agricol, meșteri populari , formații artistice și sponsori.

Autor: G.D.

Please follow and like us:
error