Sute de copii talentați din mai multe zone ale țării s-au înscris la Festivalul Național de Balet și Dans Modern ”În pași de dans spre Infinit”, ediția a V-a. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 8 iunie, începând cu ora 11:00. Participanții la secțiunea balet vor concura pe scena Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, iar participanții la secțiunea dans modern la Teatrul de Vară din Târgu Jiu. ”Acest festival se adreseaza cursanților disciplinelor de balet și dans modern din școlile populare de artă, cluburi ale copiilor și alte unități școlare din țară”, au transmis reprezentanții Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu. Evenimentul aduce în scenă mai multe genuri de dans: street dance, hip hop, fantezie coregrafică, balet, dans contemporan, dans modern. Festivalul se adresează copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5 si 19 ani. Va fi o competiție acerbă, asta pentru că s-au înscris în jur de 400 copii și tineri foarte bine pregătiți din Alba Iulia, Slatina, Orșova, Vâlcea, Oradea și Craiova.
Pentru organizarea acestui festival, vor exista două jurii. Va fi un juriu pentru secțiunea dans modern, format din trei specialiști, și un altul alcătuit din cinci specialiști pentru secțiunea balet. Aceștia vor aprecia originalitatea interpretării, mișcarea scenică, selectarea tematicii dansului în concordanță cu vârsta participantului, costumația, sincronizarea pașilor de dans, a ritmului cu muzica.
În urma clasamentului stabilit de către membrii juriului, organizatorul va acorda diplome câștigătorilor care se vor clasa pe primele locuri. Toți participanții înscriși vor primi din partea organizatorului medalii.
Autor: G.D.