Bucureşti e al treilea cel mai aglomerat oraş din Europa şi al unsprezecelea din lume. În capitala României, traficul e mai congestionat decât în Dublin, Cairo sau Tel Aviv. Ştiţi cât stă un bucureştean în maşină, captiv în trafic? Peste nouă zile pe an! Mai exact 218 ore! Pe lângă timp pierdut, asta înseamnă şi nervi şi costuri mai mari.

ACTUALIZARE 12:00 – 

ACTUALIZARE 11:20 – Alexandra Georgescu a ajuns prima cu automobilul în Piața Victoriei. Al doilea a ajuns Cristi Popa cu bicicleta, al treilea Adrian Cojocaru cu trotineta, iar într-un final a ajuns și Andreea Milea care a mers cu troleibuzul pe care l-a așteptat 10 minute. Troleibuz care nu avea aer condiționat și în care se suferea de cald.

Mai multe amănunte aflați din materialul video.


Ce soluţii sunt ca să ne strecurăm cât mai repede prin marea de maşini din Bucureşti? Încercăm să aflăm azi printr-un experiment pe care îl vor face reporterii Digi24.

Am ales un traseu pe care merg zilnic mii de şoferi. Şoseaua Panduri – Piaţa Unirii – Piaţa Alba Iulia – Piaţa Muncii – Şoseaua Ştefan cel Mare – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Piaţa Naţiunile Unite – Strada Izvor şi înapoi în Şoseaua Panduri. Avem la dispoziţie patru variante: o maşină, o bicicletă, o trotinetă electrică, tot mai populară în ultima perioadă, şi transportul în comun. Care e soluţia câştigătoare? Vom afla la finalul experimentului!Sursa: digi24.ro