O echipă formată din trei jandarmi montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj participă începând de miercuri, 26 iunie, la competiţia militar-aplicativă intitulată ,,Cupa Jandarmeria Montană la înălţime” de la Sinaia. Evenimentul în care se vor întrece cei mai buni jandarmi montani din țară se află la cea de-a V-a ediție și este organizat de Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montani ,,Regele Carol I” Sinaia.
Echipa Jandarmeriei Gorj este compusă din jandarmi montani cu o vastă experienţă profesională, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul posturilor montane din Rânca şi Runcu. Obiectivul competiţiei îl constituie reunirea structurilor montane într-o activitate al cărei motto este: ,,Jandarmeria montană întotdeauna la înălţime”.
Competiţia va cuprinde probe extrase din tehnici folosite în salvarea montană pe timp de vară, respectiv escaladă, coborâre în rapel, deplasare în teren variat, căutarea unei persoane aflate în dificultate în mediul montan cu ajutorul GPS-ului. ”Le adresăm pe această cale colegilor noştri montani să aibă succes la această competiţie şi să dovedească în mod practic deprinderile însuşite în cadrul intervenţiilor realizate în zonele montane din judeţul Gorj, acolo unde realizează măsurile pentru siguranţa cetăţenilor şi le dorim să reprezinte Jandarmeria Gorj la înălţime”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj.

Autor: G.D.

Please follow and like us:
error