12.9 C
Târgu Jiu
6 mai 2021

Propunerea antrenorului Dunării Călăraşi pentru continuarea campionatului: ”Nimeni nu e avantajat”

[ad_1]

Cristian Pustai (54 de ani), antrenorul echipei Dunărea Călăraşi, nu e de acord cu ideea ca actualul sezon de Liga 2 să se termine cu play-off / play-out din cauza crizei de coronavirus care a suspendat campionatul cel puţin până la data de 16 mai. Experimentatul antrenor nu este un susţinător al acestui sistem şi e de părere că, atunci când campionatul se va relua, trebuie să continue în forma stabilită iniţial, prin disputatea celor 14 etape rămase.

Antrenorul Dunării are experienţa play-off-ului şi play-out-ului din Liga 1, de pe vremea când era la Gaz Metan Mediaş. Pustai a criticat acest model de desfăşurare a capionatului, mai ales cel din prima ligă, când, după încheierea sezonului regulat, echipelor li se înjumătăţesc punctele.

”Eu, oricum, sunt împotriva sistemului play-off / play-out, aproape de când a fost implementat. Am şi spus. Acum văd că repetă şi Dan Petrescu cu golurile, pentru că eu am trecut prin sentimentul ăsta. Îl aveam pe Lullaku cu 18 goluri, pe Axente cu 10 goluri, jucători care au plecat de la echipă, şi noi aveam golaveraj 3-2, plus puncte înjumătăţite… E un sistem, părerea mea, cu deficienţe! Campionatul Ligii a 2-a e în regulă şi sper să se poată juca, dar sportiv, să vedem cine promovează şi cine merge la baraj”, a spus Pustai, citat de site-ul oficial al clubului din Călăraşi.

[ad_1]

Cristiam Pustai: ”Asta aduce plăcere, iubitori ai fotbalului în tribune”

Chiar dacă până acum s-au pierdut două etape din cauza acestei suspendări, şi pauza va mai continua aproape două luni, antrenorul Dunării Călăraşi apreciază că acestea pot fi recuperate cu etape intermediare. Mai mult, e de părere că sezonul de Liga 2 poate să se prelungească peste calendarul competiţional iniţial, care, nomral, se încheie la finalul lunii mai, începutul lunii iunie, adăugând şi meciul de baraj.

”Eu cred că un campionat se poate decide sportiv, jucându-se normal, cum a fost stabilit la început, chiar dacă va exista o întârziere de o lună. Se poate juca din trei în trei zile, pentru că ritmul acesta o să-l aibă toate echipele. Deci nimeni nu-i avantajat.

Dar e foarte important ca această competiţie să se desfăşoare aşa cum s-a stabilit. Sportiv, toate echipele mai au şanse. Şi sunt foarte importante meciurile, atât pentru echipele clasate pe locurile 1, 2, 3 sau 4, cât şi pentru cele situate pe poziţiile 12, 13, 14, 15 şi 16. Adică sunt foarte importante rezultatele. Asta înseamnă frumuseţea jocului.

[ad_1]

O echipă din a doua parte a clasamentului care nu-i favorită să învingă pe una din prima jumătate a topului. Asta aduce plăcere, iubitori ai fotbalului în tribune”, a completat antrenorul echipei Dunărea Călăraşi, ocupanta locului 12 în Liga 2 după 24 de etape, cu 31 de puncte acumulate.

Campionatul Ligii 2 nu va fi reluat până la ridicarea stării de urgenţă declarate în România, însă, are nevoie şi de cel puţin o lună în care jucătorii să se antreneze pentru a reveni la o formă sportivă optimă. Cel mai devreme, pregătirea ar putea să înceapă la mijlocul lunii următoare, iar meciurile să se reia pe 16 mai. Rămâne de văzut dacă datele stabilite momentan vor fi respectate, întrucât evoluţia COVID-19 în România evoluează negativ de la o zi la alta. Vineri, au fost confirmate 308 persoane purtătoare de virus.

Foto: Leczki JOZSI (Mediafax Foto)

[ad_2]

ProSport.ro

Articole recomandate

Fanii rugby-ului se revoltă! Miza: stadionul Arcul de Triumf. Mesaj clar pentru ministrul Ionuț Stroe: „Nimeni, indiferent de funcție, nu ar vrea să fie numit groparul Casei Rugbyului Românesc”

admin

Cătălin Golofca a plecat de la CFR Cluj și a semnat cu noua echipă! Destinație inedită pentru fosta extremă de la FCSB

admin

Atacantul sârb Dzenan Zajmovic s-a transferat la Poli Iași. Ce contract a semnat

admin

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult

Termeni si conditii