Zeci de copii din cadrul centrelor de ocrotire ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj vor merge vara aceasta în tabără la mare.
Este vorba de 70 minori din cadrul a patru complexuri subordonate Direcției, care se vor bucura de un sejur de șapte zile la un hotel de trei stele din stațiunea Costinești, în perioada 13-19iulie. Pe parcursul sejurului, copiii beneficiază de cazare și masă în sistem pensiune completă. Participanții la tabără vor fi însoțiți de angajați de specialitate din cadrul instituției.
De asemenea, alți 51 de copii din sistemul de protecție specială vor merge în tabără la munte, la Predeal, în perioada 5-11 august. Mai mult decât atât, în data de 9 iulie, copiii găzduiți în Casa de tip familial “Răchiți” din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale (CSCCNS) Târgu Jiu vor merge în excursie la Craiova, unde vor vizita Parcul Romanescu, Grădina Botanică și alte obiective turistice din zonă. ”Ne bucurăm că reușim să le oferim astfel de momente de relaxare și distracție copiilor din sistemul de protecție specială, bucuria lor fiind o mulțumire sufletească pentru noi, cei care ne preocupăm permanent să le asigurăm condițiile optime pentru o bună dezvoltare fizică, intelectuală și emoțională”, a declarat Laurențiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.
Autor: G.D.