9.8 C
Târgu Jiu
2 aprilie 2020

Cum sa faci clatite in forma de inimioare

Cum sa faci clatite in forma de inimioare

Cu clatitele inimioare, ziua ta va fi mai frumoasa! Ai nevoie doar de cateva ingrediente si de ustensilele potrivite, iar micul-dejun va fi unul plin de dragoste.

Amesteca 500 ml lapte cu un ou, un plic de zahar vanilat, coaja rasa de la o portocala si adauga faina pana cand obtii un aluat mai gros, omogen. Coace fiecare clatita in tigaia speciala de clatite si apoi decupeaza forme de inimioare cu ajutorul unei forme de fursecuri inima.

Nu mai ai de facut decat sa aranjezi inimioarele pe farfurie, sa iei un trandafir si sa-ti chemi iubita la masa.

Micul-dejun este servit!

Reteta pentru cheesecake cu capsuni

Vrei un desert rapid, gustos, cu care iti vei impresiona iubitul? Nimic mai simplu: cheesecake cu capsuni!

O sa ai nevoie de biscuiti si unt topit pentru blat, crema de branza, zahar pudra, oua, smantana si coaja rasa de lamaie pentru crema si capsuni pentru ornat.

Pentru blat, amesteca biscuitii maruntiti cu untul topit si toarna compozitia rezultata in forma tort inima. Asigura-te ca aluatul este bine intins si apoi coace-l timp de 15 minute.

Intre timp, ne putem ocupa de crema: amesteca intr-un vas incapator ouale cu zaharul pudra si coaja de lamaie pana cand obtii un amestec pufos ca un norisor J. Adauga apoi crema de branza, smantana si amesteca in continuare. Rezultatul final trebuie sa fie o crema fluida, omogena, delicioasa!

Tot ce mai ai de facut acum este sa adaugi crema peste blatul de biscuiti si sa coci prajitura inca 60 de minute. Asa-i ca e usor?

Muffins “iubarete”

O briosa poate fi savurata ca mic-dejun, daca e sarata, ca gustare langa ceai sau cafea sau atunci cand, pur si simplu, ai chef de ceva dulce. Va propunem o reteta de briose pufoase, cu bucatele de ciocolata, pentru ca nimic nu spune mai bine “Te iubesc!” decat ciocolata.

Lista de ingrediente e mai jos:

Faina, praf de copt, un praf de sare, ulei, esenta de vanilie, oua, lapte si CIO-CO-LA-TA!

Ce ai de facut? E simplu: amesteci, mai intai, faina cu praful de copt si-un praf de sare, apoi adaugi zaharul si omogenizezi toate ingredientele uscate. Urmeaza uleiul si esenta de vanilie si cate-un ou, pe rand, iar la final laptele.
Forma e gata pregatita sa primeasca aluatul realizat, nu inainte de a adauga bucatele dulci de ciocolata.

Articol preluat de pe gustos.ro

Articole recomandate

Clatite pufoase, fara efort – 3 retete

admin

Piersicuțe umplute, desertul copilăriei – De departe cea mai bună rețetă

admin

Cartofi copti cu ceapa caramelizata, rucola si telemea

admin

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult

Termeni si conditii