La 33 de ani, Ciprian Deac este unul dintre cei mai importanți oameni ai campioanei României, CFR Cluj, atunci când vine vorba de duelurile importante. Unul dintre oamenii de națională din lotul lui Dan Petrescu a ieșit din nou la rampă, de această dată în grupele Europa League. Mijlocașul a marcat pentru a treia oară în acest sezon european al campioanei, în deplasarea cu Rennes.

Ciprian Deac, providențial pentru CFR Cluj în marile meciuri europene. A marcat cu Rennes, Celtic și Lazio

Ciprian Deac a deschis scorul pentru CFR Cluj în deplasarea cu Rennes, într-un meci contând pentru etapa a 3-a din grupele Europa League. În minutul 9 al întâlnirii de pe ”Roazhon Park”, Deac a transformat inteligent o lovitură liberă din preajma liniei careului de 16 metri. Românul nu i-a dat nicio șansă puștiului din poarta francezilor, Pepe Bonet (16 ani).

CFR Cluj are, în Ciprian Deac, un om de bază atunci când vine vorba de goluri importante europene. Deac este omul care a deschis drumul clujenilor către grupele Europa League, după ce a marcat primul gol în thriller-ul jucat de CFR la Glasgow cu Celtic (4-3), în turul III preliminar al UEFA Champions League.

Același Deac a marcat primul gol al CFR-ului în această ediție din grupele Europa League. În chiar primul meci, cu Lazio (2-1), Deac a marcat golul egalizator al ardelenilor în Gruia, atunci când a transformat cu siguranță un penalty.

  • 10 trofee a câștigat Deac în tricoul celor de la CFR Cluj între 2007 și 2019

Sursa: www.fanatik.ro