Prima reprezentativă are un bilanț pozitiv în meciurile jucate pe Arena Națională. Începând cu 6 septembrie, când cel mai mare stadion al țării a fost inaugurat cu ocazia unui meci cu Franța, naționala României a disputat 23 de partide, atât amicale, cât și oficiale, pe Arena Națională, iar istoricul oferă speranțe pentru meciul cu Spania: 9 victorii, 9 egaluri și doar 5 înfrângeri.

Bilanțul “tricolorilor” pe Arena Națională

Meciul de joi seară cu Spania va fi al 24-lea disputat de “tricolori” pe Arena Națională. Inaugurat la începutul lunii septembrie a anului 2011, stadionul a găzduit 9 victorii ale României, dintre care se evidențiază cele împotriva Ungariei, 3-0 în 2013, Belgiei, 2-1, sau Danemarcei, în noiembrie 2014.

  • România – Franța 0-0, 6 septembrie 2011 – Primul meci pe Arena Națională
  • România – Andorra 4-0, 11 septembrie 2012  – Prima victorie pe noul stadion
  • România – Olanda 1-4, 16 octombrie 2012 – Prima înfrângere pe cel mai mare stadion al țării

Tot pe Arena Națională, “tricolorii” au reușit să fie egalii celor mai buni fotbaliști din Franța, în 2011, în chiar meciul de inaugurare, Uruguay, 1-1 în 2012, Argentina sau Serbia. Totuși, pe cel mai mare stadion al țării, prima reprezentativă a înregistrat și 5 înfrângeri, cu Olanda, în două rânduri, Turcia, Grecia și Polonia.

Contra a înregistrat o victorie și o remiză pe Arena Națională, în rolul de selecționer. Sursă Foto: Sportpictures
Contra a înregistrat o victorie și o remiză pe Arena Națională, în rolul de selecționer. Sursă Foto: Sportpictures

Al treilea meci condus de Contra pe Arena Națională

Meciul disputat joi împotriva Spaniei va fi al treilea disputat pe Arena Națională cu noul selecționer Cosmin Contra. Numit în funcție pe 22 septembrie 2017, fostul tehnician de la Dinamo a condus jocurile cu Olanda, amical pierdut 0-3, și Serbia, 0-0 în Liga Națiunilor.

Așadar, Cosmin Contra are ocazia să câștige primul meci pe Arena Națională în calitate de selecționer chiar joi, împotriva Spaniei. Prima reprezentativă, pe lângă jocul cu ibericii, mai are programate 3 meciuri pe teren propriu în preliminariile pentru EURO 2020. Cu Malta, care se va juca la Ploiești, cu Norvegia, pe stadionul național, și cu Suedia, dispută a cărei locație nu a fost stabilită oficial.

Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI!

  • 23 de meciuri au jucat tricolorii pe Arena Națională
  • 9 victorii a reușit România pe cel mai mare stadion al țării

Sursa:fanatik.ro

Please follow and like us:
error