Acum cateva luni, impreuna cu Camara Greceasca si al lor minunat ulei, am tinut un atelier de gatit. Am vorbit despre uleiul de masline, iar eu am gatit 3 retete diferite in care am integrat uleiul, altfel decat doar in salata. Acest bundt cake (sau guguluf) cu greu a ajuns la finalul atelierului, fiind vedeta inca de la inceput. Voi ce parere aveti despre uleiul de masline folosit in deserturi?

p.s daca nu aveti forma de bundt cake, folositit o forma de tort sau chec, este la fel de bun.

Ingrediente

  • 2 cani
    faina
  • 3/4 lingurita
    praf de copt
  • 1/4 lingurita
    bicarbonat de sodiu
  • 4
    ou(a)
  • 1 1/2 cana
    zahar
  • 1/2 cana
    ulei de masline
  • 1/4 cana suc
    portocala(e)
    proaspat stors
  • 2 linguri coaja de
    portocala(e)
    rasa
  • 1 lingurita
    esenta de vanilie
  • 1/2 cana
    lapte
  • 100g
    ciocolata alba
  • 1/2 lingurita sare
  • fructe proaspete, pentru decor

Instructiuni

Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius si ungem forma de bundt cake cu ulei. Daca folosim o forma de silicon, nu este nevoie de acest pas.

Intr-un bol, amestecam faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

Sursa: delicii.com

Please follow and like us:
error