-1.2 C
Târgu Jiu
2 decembrie 2020

Bărbații fac forme mai grave de Covid-19 decât femeile și au rata de mortalitate dublă

[ad_1]

Potrivit unui studiu realizat în China, rata mortalității provocate de COVID-19 în rândul bărbaţilor este de două ori mai mare decât cea a femeilor. Cu toate acestea, cerecetătorii au constat că ambele sexe au aceleaşi probabilităţi de a contracta coronavirusul, relatează miercuri EFE.

Studiu, publicat de revista Frontiers in Public Health, a analizat diferenţele dintre pacienţii bărbaţi şi femei, iar concluzia la care s-a ajuns este că bărbaţii de vârstă mai înaintată ar putea avea nevoie de îngrijiri suplimentare şi de un acces mai rapid la terapie intensivă.

Citeşte  şi: Epidemia de coronavirus din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate a ajuns la 693

Potrivit studiului, chiar dacă atât bărbaţii cât şi femeile au aceleaşi probabilităţi de a contracta virusul, bărbaţii sunt mai predispuşi la efectele severe ale bolii şi la deces.

Cercetătorii de la spitalul Tongren din Beijing, China, au analizat datele colectate de la 43 de pacienţi cu COVID-19 pe care îi trataseră ei înşişi şi datele de la 1.056 de persoane disponibile în registrele publice. În studiu au fost incluse și datele de la 524 de pacienţi infectaţi cu SARS în 2003, cele două coronavirusuri aflate în spatele acestor boli fiind similare.

„La începutul lunii ianuarie am observat că numărul bărbaţilor care au murit de COVID-19 părea mai mare decât cel al femeilor”, a declarat Jin-Kui Yang, medic la acest spital din Beijing, potrivit Agerpres.

Din datele pacienţilor cu COVID-19 examinate, peste 70% dintre decese s-au înregistrat în rândul bărbaţilor, ceea ce înseamnă, potrivit lui Yang, că bărbaţii au o rată de mortalitate de aproape 2,5 ori mai mare decât cea a femeilor.

Citeşte şi: SUA: Remdesivir accelerează vindecarea pacienților cu Covid-19. Medicamentul experimental a ajuns în România

În rândul pacienţilor infectaţi cu SARS în 2003, cercetătorii au găsit o tendinţă similară, cu o rată a mortalităţii semnificativ mai mare în rândul bărbaţilor.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

[ad_2]

Sursa: unica.ro

Articole recomandate

COVID-19: “Testați, Testați, Testați!” – dar și raționați!

admin

6 modele de măști periculoase, puse în vânzare

admin

Durerile de cap puternice semnalează umflarea și ruperea unui vas de sânge din creier – Cauzele anevrismului cerebral

admin

Cristi Rujan - Candidat PSD Gorj la Senatul României
Dan Vâlceanu - Candidat PNL Gorj la Camera Deputaților

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult

Termeni si conditii