Muzică și multă voie bună se anunță vineri, 19 iulie, în comuna gorjeană Polovragi. Cu mic, cu mare, cetățenii comunei și nu numai sunt invitați să ia parte la Festivalul Național de Folclor ”Cheile Oltețului”, ediția I.
Cei care vor întreține atmosfera vor fi artiștii Ansamblului Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”. Maria Loga, Victorița Lăcătușu, Roberta Crintea, Marian Medregoniu, Reli Sanda, Nicoleta Lătărețu și Claudia Torop sunt doar câțiva dintre interpreții de muzică populară care vor susține recitaluri cu acest prilej.
Acestora li se vor alătura Orchestra Ansamblului, coordonată de dirijorii Marcel Parnica și Aurel Blondea, și Corpul de Balet, îndrumat de Valeriu Salaoru. Manifestările vor începe la ora 18:00.
Festivalul Național de Folclor ”Cheile Oltețului” se adresează tinerilor artiști cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani. Preselecția va avea loc vineri, de la ora 10:00, la Căminul Cultural Polovragi. Concursul se va desfășura pe două secțiuni, soliști vocali și soliști instrumentiști. Pot participa interpreți amatori ai folclorului muzical din toate zonele etnofolclorice românești.
Autor: G.D.

Distribuie și tu !Alte articole: