9.7 C
Târgu Jiu
2 aprilie 2020

Apa cu semințe de chia (sau semințe de in) curăță colonul de reziduuri

Funcția esențială a colonului, pe lângă eliminarea reziduurilor, este de a trimite apa, vitaminele și mineralele din alimente în organism. Dacă pereții colonului sunt blocați, factorii nutritivi nu mai pot ajunge la destinație, fapt pentru care detoxifierea colonului este foarte importantă.

O persoană obișnuită acumulează de-a lungul anilor în colon între 2,5 și 11 kilograme de reziduuri metabolice. În vederea unei vieți lungi și sănătoase, cel mai important lucru care trebuie făcut este să ne asigurăm că avem un colon sănătos și curat.

Semințele de chia și de in mențin colonul curat

Atât semințele de chia, cât și semințele de in conțin fibre și grăsimi care ajută la promovarea unei digestii sănătoase, menținând astfel colonul curat.

Aceste semințe fiind unice în profilul lor nutrițional, sunt extrem de bogate în acizi grași Omega-3. Acești acizi sunt cât se poate de eficienți în reducerea inflamației și în stabilizarea membranelor celulare.

În plus de asta, aceste semințe conțin propriile lor amestecuri de fibre solubile, care au rolul de a optimiza procesul digestiei.

Cura cu semințe de chia și semințe de in pentru un colon curat

Într-un vas cu 3 litri de apă clocotită se pune o cană de semințe uscate de chia sau de in. Se acoperă vasul cu un capac și se fierbe la foc mic, timp de trei ore. După aceea, se lasă preparatul să se răcească.

După ce s-a răcit, se poate adăuga și un pic de miere.

Se consumă cel puțin un litru pe zi, cu tot cu semințe. Se recomandă o cură de două săptămâni, cel puțin o dată pe an.

Pentru a beneficia de varietatea de vitamine, minerale și macronutrienți pe care le oferă aceste semințe, se recomandă introducerea lor în dietă.

În plus, deoarece semințele de chia și semințele de in au cantități importante de acizi grași Omega-3, se pot utiliza pentru a ameliora o serie de boli inflamatorii intestinale care, în majoritatea cazurilor, sunt printre condițiile responsabile de tulburării gastrointestinale.

Se recomandă eliminarea din dietă a următoarelor alimente:

-alimente procesate

-alcool

-cafea

-carne

-dulciuri

-brânzeturi grase

-margarină

-maioneză

-mâncăruri prăjite

-băuturi acidulate

-alimente care conțin coloranți și E-uri

Se recomandă înlocuirea alimentelor de mai sus cu:

-fructe

-legume

-sucuri proaspete

-alune, nuci

-cereale integrale

-apă de izvor

-ceaiuri naturale

Sursa: kilocalorii.ro/

Articole recomandate

Iată cu ce alimente poţi înlocui medicamentele uzuale

admin

Loboda stimulează metabolismul și elimină toxinele din corp, ameliorează astmul și vindecă rănile

admin

Exclusiv. Drama românilor izolați în Italia: “Suntem ca în pușcărie”

admin

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult

Termeni si conditii