Ansamblul folcloric „Cheile Oltețului” din localitatea gorjeană Polovragi va fi prezent în perioada 29 iunie-1 iulie la Festivalul ”Marțian Negrea” de la Valea Viilor, județul Sibiu. Festivalul organizat în comuna sit UNESCO Valea Viilor îl celebrează pe ilustrul compozitor Marțian Negrea care s-a născut, a copilărit și a învățat în această localitate.
La festival participă invitați și formații artistice din toată țara. În programul evenimentului se regăsesc concerte de muzică clasică, expoziții de pictură, sculptură, grafică și icoane pe sticlă, șezători, simpozioane, cântece, jocuri populare și gastronomie.
Grupul folcloric „Cheile Oltetului” din Polovragi, ansamblul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și al Căminului Cultural din Polovragi, compus din fluierași, dansatori și soliști vocali, va avea o reprezentație duminică, 30 iunie, la Căminul Cultural din Valea Viilor.
Festivalul ”Marțian Negrea” de la Valea Viilor se află anul acesta la cea de-a XVI-a ediție. ”Festivalul ”Marțian Negrea” este o sărbătoare a tradiţiilor, cu muzică clasică, cu muzica și dansuri populare, cu un concurs culinar, unde concurenții preparară delicatese din diferite zone, cu o expoziţie a artiştilor plastici și cu un spectacol hipic- “Haiduc show”, susţinut de Anton Bichiş , precum și alte surprize”, au anunțat organziatorii.

În cadrul acestei ediții, va avea loc și un recital de muzică populară și dansuri susținut de artiști consacraț precum Lorena Filipescu sau Robert Târnăveanu.
Autor: G.D.