Valeria Seciu este una dintre cele mai talentate actrițe ale României, cu aproape 50 de ani de carieră, încheiați în 2014. Dar dacă în ceea ce privește profesia, actrița ajunsă la 80 de ani a fost norocoasă, viața personală a fost marcată de un mare necaz: a rămas văduvă de tânără. Soțul ei, marele actor Octavian Cotescu, a murit în urmă cu peste 30 de ani,  iar fiul lor, Alexandru, este acum călugăr la Muntele Athos.

Marea actriță Valeria Seciu a ajuns la vârsta de 80 de ani, după o carieră fructuoasă de aproape jumătate de secol, din care s-a retras în urmă cu circa cinci ani. După ultima sa apariție pe ecrane, în filmul ‘Roxanne’, Valeria Seciu s-a retras din viața publică complet.

Drama neștiută a actriței Valeria Seciu: a rămas văduvă de tânără

Însă nu a lăsat în urmă doar cariera, ci și o viață nespus de grea. Pe cât de mult a strălucit în lumina reflectoarelor, pe atât de beznă a fost în spatele cortinei, existența actriței fiind marcată de necazuri.  Valeria Seciu a trăit o iubire mistuitoare cu actorul Octavian Cotescu, care i-a fost profesor la facultate și care a murit în 1985, la 54 de ani. După cum a dezvăluit pentru revista Taifasuri, soțul ei a fost un om special: ‘I-aș mulțumi pentru delicatețea lui, pentru umorul său, pentru bunătatea pe care o avea, dar nu în sensul de a face neapărat fapte bune, ci era bun pur și simplu. Oamenii simțeau asta și erau atrași de farmecul lui, avea o căldură interioară imensă, pe care o degaja natural, fără „teatru’, în jurul său‘.

Rămasă văduvă de tânără și cu un băiat care avea doar 17 ani când și-a pierdut tatăl, femeia nu și-a revenit niciodată cu adevărat, neobișnuindu-se să trăiască în singurătate.

Fiul Valeriei Seciu este călugăr la muntele Athos

Vorbim de singurătate deoarece unicul ei fiu, Alexandru, în vârstă de 49 de ani, marcat de moartea tatălui, a decis să devină călugăr, slujind acum pe muntele Athos, la mănăstirea Vatopedu.

Poate a fost un pic neaşteptat pentru cei din jurul meu. Nu se aşteptau. Ba chiar îmi plăcea să glumesc. Nu le spuneam multora. Îmi aduc aminte că era un prieten, un cunoscut, îmi spunea că a fost în Halkidiki în vacanţă. Bravo, şi eu tot acolo mă duc… şi am venit în vacanţă. Şi am rămas în vacanţă. E ca o vacanţă aici… e marea aproape‘, a povestit părintele Daniil, așa cum se numește acum fiul Valeriei Seciu, pentru emisiunea România, te iubesc!’, declarând cu alte ocazii că mama lui a aceeptat decizia acestuia.

Foto: Libertatea, captură video

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro

Sursa: viva.ro